Dünyada ticareti yapılan İKİNCİ ÜRÜNÜN petrolden sonra KAHVE olduğunu… Kahvenin sadece OĞLAK VE YENGEÇ DÖNENCELERİ arasındaki bol yağışlı tropikal iklimde yetiştirilebildiğini…
Yeryüzünde tarımı yapılan sadece 2 ana tür kahve olduğunu, bunların ise COFFEE ARABICA ve COFFEE ROBUSTA olarak adlandırıldığını… Üretilen kahvenin %75’inin yumuşak içimli ve hoş kokulu COFFEE ARABICA olduğunu…
ARABICA türü kahvenin denizden en az 600 metre yükseklikte yetiştiğini ve tadının denizden yükseldikçe güzelleştiğini…
Dünyanın ikinci büyük kahve üreticisinin Brezilya’dan sonra VİETNAM olduğunu… Dünyadaki kahve yetiştiriciliğinde işçiliğin %70’inin düşük gelir seviyesine sahip KADINLAR tarafından yapıldığını… Dünyanın 5. büyük kahve üreticisi olan KENYA’da 15 milyon insanın kahve üretiminde çalıştığını ancak günde 1 USD’den az kazandığını…
Japonya’da bazı SPA merkezlerinde KAHVE BANYOSU yapıldığını… NEW YORK BORSA BİNASI’nın başlangıçta bir CAFE olduğunu ve yazarların, iş insanlarının, sanatçıların orada buluştuğunu…
Yeryüzünün en kuzeydeki yerleşim yerinin COFFEE CLUB ISLAND olduğunu… Her gün bir fincan düzenli kahve içmenin alkol kaynaklı SİROZ RİSKİNİ %22 , KARACİĞER KANSERİ RİSKİNİ ise %40 AZALTABİLDİĞİNİ… KAHVENİN GÜCÜ’nün ilk defa ETİYOPYA’DAKİ KOYUN YETİŞTİRİCİLERİ TARAFINDAN, kahve bitkisinin üzerindeki meyveleri yiyen hayvanların dans eder gibi neşeli hareketler yapmasından anlaşıldığını… Kahvenin METABOLİZMAnızı ortalama %8 HIZLANDIRARAK YAĞ YAKMANIZI KOLAYLAŞTIRDIĞINI ve fiziksel performansınızı artırdığını…
Bir fincan kahvenin GÜNLÜK B2 VİTAMİNİ İHTİYACINIZIN % 11’ini karşıladığını… KAHVE ÇEKİRDEKLERİnin, çalılık türü bir bitkinin KIRMIZI KÜÇÜK MEYVELERi olduğunu… İNGİLTERE’de, cafelerde bi araya gelen insanların kendisine komplo hazırlayabileceğinden korkan kral 2. Charles tarafından Cafelerin 1675’te yasaklandığını…